BOELO KLAT - ‘EEN AVONTUURLIJK VERTELLER’

Recent verscheen een nieuw album van de Nederlandse pianist/componist Boelo Klat, genaamd Music. Bij een van de nummers van dat album, Fingerprint, maakte Klat een videoclip voor YouTube. Voor die clip koos hij voor enkele van mijn schilderijen uit 2023, die uit een serie van twintig komt en die speciaal voor een expositie in de Radboud Universiteit gemaakt werd. De selectie van mijn schilderijen is door Klat zelf gemaakt.

Persoonlijk vind ik het hele album fantastisch, en in het bijzonder Fingerprint – naar mijn mening overtreft Boelo Klat zichzelf met deze nieuwste composities, werk van een top musicus. De combinatie van muziek en beeld vind ik schitterend en gevoelvol, en dat deel ik graag met jullie.

Met speciale dank aan Nick Landman van TOFTV, de samensteller van de clip.

Ik zou zeggen: schaf het album Music aan geef de fraaie clip Fingerprint een Like en Deel hem met zoveel mogelijk anderen.

‘Klat is een avontuurlijk verteller. Zijn composities ontstaan meestal vanuit een al dan niet fictief beeld die als een film in zijn gedachten afspeelt. Optimaal gebruikmakend van zijn onbegrensde techniek boetseert hij sprankelende verhalen die evenzo gemakkelijk ontstaan vanuit verstilling of een vette groove. Harmonie en een verfijnde timing zijn daarbij sleutelwoorden. Het is immer afwachten of Boelo de luisteraar de diepte intrekt of laat ruiken aan de luchtige kant van het leven. Luisterrijk en meeslepend vliegen de stukken alle kanten op, waarbij onophoudelijk de fascinerende melodielijnen leidend zijn. Klat’s composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar het kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.’ [Bron: www.boeloklat.nl]