Restauratie

In december 2023 is tijdens mijn tentoonstelling in de Radboud Universiteit Nijmegen het schilderij Nigth vision bekrast. De RU had al mijn werk gelukkig goed verzekerd.

In april is het eindelijk gerestaureerd door Restauratie atelier Ben Aa in Epe.

Verzekeraar AON uit Amsterdam heeft de volledige restauratie vergoed.

Voor de restauratie, een kras van meer dan 20 cm.
Na de restauratie.

Groningen

Behalve een paar bijna-verkopen (men trekt zich soms ook weer terug), is het laatste daadwerkelijk verkochte schilderij een stilleven van een paar jaar terug.

Dat hangt nu bij particulieren in de stad Groningen. Het betreft het schilderij Poëzie op zolder.

Poëzie op zolder, olieverf op canvas, 40 x 60 cm, 2021, privé collectie Groningen.

Lebret

Vorige maand is met de doorlopende schildercursus, die sinds bijna een jaar draait, een mooi vervolg gemaakt in cultuurhuis Lebret in Oosterbeek.

Iedereen is blij met deze nieuwe plek, er wordt met plezier en toewijding geschilderd en we hebben er enkele nieuwe cursisten bij gekregen.

Suberg

Op een tentoonstelling met prachtige landschappen en portretten van kunstenaar Ulrich Suberg in het kerkje van Winssen, werd ik direct getroffen door het schilderij Kersenboom.

Het deed mij denken aan de fruitbomen uit mijn kindertijd in Zuidhorn, Groningen, waar zich achter ons ouderlijk huis een boomgaard bevond, die wij De Pauwenhof noemden, naar de gelijknamige vogels die daar rondliepen; die ’s nachts bovenin de fruitbomen sliepen en overdag dorpsgenoten wauwend wakker hielden.

Nog diezelfde dag heb ik het schilderij gekocht. Dankjewel, Ulrich!

Ulrich Suberg, Kersenboom, olieverf op paneel, 30 x 24 cm met lijst, 2023.

Ouderen

Sinds zomer vorig jaar geef ik teken- en schildermiddagen aan ouderen met dementie in Verburgt-Molhuysen Staete (sinds kort Verburgt-Molhuysen Zorg genoemd), in Oosterbeek. Met deze ouderen teken, kleur en schilder ik bloemen, vogels, bladeren, stillevens en ook herinneringen.

Dit jaar heb ik dat werk uitgebreid naar Heelsum, waar ik in Vilente Beekdal met ouderen met dementie teken en schilder. Heel misschien gaat dat ook gebeuren in Rosorum Residentie in Arnhem, waar ik een lijntje naartoe heb.

 

Ouderen met dementie in Verburgt-Molhuysen Staete kleuren getekende herinnering aan reizen (6 mei 2024).

Plannen

Momenteel heb ik meerdere plannen voor de nabije toekomst. Twee daarvan zijn gewenste exposities en daarover lopen al contacten: in Radboud UMC (Nijmegen) en in het Rijnstate Ziekenhuis (Arnhem, of een van de andere locaties, bijvoorbeeld Zevenaar).

 

 

Einde Nieuwsbrief mei 2024