Afgebeeld zijn details uit het pas voltooide schilderij Zonder titel I. Als kind al had ik een fascinatie voor biologie, 'kennis der natuur', zoals dat toen heette op de lagere school. En tot op de dag van vandaag ben ik gefascineerd door evolutie biologie. Aan een stuk door las ik twee jaar geleden Merlin Sheldrake (de zoon van), Verweven leven. De verborgen wereld van schimmels. Een inspiratiebron voor mijn schilderij was het ongetwijfeld. Ik citeer uit de binnenflap tekst: 'Schimmels behoren tot de eerste levensvormen op aarde. De wereld vanuit het standpunt van de schimmel is een geheel andere wereld dan de onze. In het boek maak je kennis met gist, psychedelica, en schimmels die insecten binnendringen. Schimmels vormen het grootste organisme ter wereld en de complexe netwerken van het wood wide web. Hoe meer we te weten komen over schimmels en de rol die ze spelen in de natuur, des te meer wordt ons begrip van leven, het concept individualiteit en zelfs onze opvatting over intelligentie op zijn kop gezet.'