Dit jaar is voor mij begonnen met een vermelding op de online galerie voor kunstliefhebbers  Hedendaags-Realisme.nl, een verzameling van hedendaagse kunstenaars die fijnschilderen en beeldhouwen in realistische stijl. Het is een succesvolle website met meer dan 130.000 bezoekers per jaar. Om de homepage van deze website te citeren: ‘Realisme is een richting in de schilderkunst die door technisch meesterschap, accuratesse en gezichtsbedrog de beschouwer in verbazing en tot bewondering brengt. Maar realisme is veel meer dan een afspiegeling van de werkelijkheid. Het avontuur van de realiteit begint waar datgene wat als bekend wordt verondersteld, als nieuw wordt waargenomen en het alledaagse opnieuw wordt ontdekt en geïnterpreteerd.’

Ik werk uiterst toegewijd aan een reeks stillevens die dit hele jaar waarschijnlijk zal vullen. Het eerste stilleven uit die reeks is getiteld Slow food en staat op de foto hiernaast afgebeeld.