Afgelopen zaterdag heb ik zeven van mijn schilderijen naar Het Blaauw Laaken Kunstkabinet in Heusden gebracht, het oude vestingstadje. Dit kunstkabinet heeft, onder leiding van Gerrie Bol-Klinkenberg, een reputatie voor het brengen van hedendaagse realistische en figuratieve schilder- en beeldhouwkunst van Nederlandse en internationale kunstenaars. Puttend uit een indrukwekkende stal van gevestigde en opkomende kunstenaars staat Het Blaauw Laaken Kunstkabinet bekend om zijn intieme tentoonstellingen. Veel van de kunstenaars van Het Blaauw Laaken Kunstkabinet zijn vertegenwoordigd in publieke en particuliere collecties.

Het Kunstkabinet is gevestigd in het pand ‘Het Blaauw Laaken’ uit 1604. Deze naam is al eeuwen verbonden aan het huis waar eens een lakenhandel was gevestigd. In 1988 viel het besluit om te starten met de kunstgalerie. In overeenstemming met de historische omgeving koos de familie Bol voor de benaming Het Blaauw Laaken Kunstkabinet. Oorspronkelijk gebruikte kunstschilder Henri Bol de expositieruimte als atelier. Hij kreeg echter als werkruimte de beschikking over de Heusdense Veerpoort.