Sinds december 2019 woon ik in Oosterbeek. Wat zegt Wiki eigenlijk over Oosterbeek?

Oosterbeek was gedurende de negentiende eeuw geliefd bij kunstschilders en ontwikkelde zich tot een waar schildersdorp. Willem Maris ontwikkelde hier zijn landschapschilderkunst, en maakte er in 1885 kennis met Anton Mauve. De kunstschilder Hendrik Willem Mesdag bracht hier de zomer van 1866 door, en werkte er samen met Johannes Warnardus Bilders. Tussen 1860 en 1870 werd Oosterbeek wel het Hollandse Barbizon genoemd; de groep schilders die er toen werkte wordt wel aangeduid als de 'Oosterbeekse school'. Ook Jan Toorop heeft hier geschilderd. Hij vervaardigde de kruiswegstaties in de kerk van St. Bernulphus aan de Utrechtseweg. Verder werkten in Oosterbeek Barend Cornelis Koekkoek, Willem Roelofs, Jan Henrik Weissenbruch, Jacob Maris, Matthijs Maris, Paul Joseph Constantin Gabriël en Hendrik Dirk Kruseman van Elten. Later vestigde Antoon Markus zich ook enige tijd in Ooosterbeek. En de schrijver Jacob van Lennep overleed in 1868 te Oosterbeek en ligt er ook begraven. In de tweede helft van de negentiende eeuw groeide Oosterbeek, vanwege het bosrijke gebied van zuidelijke Veluwezoom, uit tot een villadorp.